Bestil tilstandsrapport af din ejendom online

Et boligsalg er en alvorlig sag, hvor både jura og lovgivning er en nødvendig del. Det er vigtigt, at alle parter i handlen føler sig trygge. For køber er gennemsigtighed en meget vigtig faktor. Jo mere konkret viden, der er at gå efter, desto bedre kan køber vurdere om vedkommende har midlerne til at købe og bo i ejendommen. For sælger er det samme sådan set gældende, forstået på den måde, at hvis sælger afgiver urigtige oplysninger, så kan sælger efterfølgende trækkes i retten.

Mange sælgere vælger at få udarbejdet en tilstandsrapport i forbindelse med salg af deres ejendom. En tilstandsrapport er ikke lovpligtig som for eksempel energimærkning er, men den giver gennemsigtighed for køber og friholder samtidigt sælger for ansvar, hvis der også foreligger elinstallationsrapport og et tilbud om ejerskifteforsikring. En tilstandsrapport er med andre ord en tryghedsgivende faktor for både sælger og køber. Det er dog sælger, der skal betale for rapporten.

Bestil tid til besigtigelse hos eksperterne

Hvis man går ind hos botjek.dk, så vil man kunne finde en formular, som man kan udfylde og indsende og booke tid til at få udarbejdet en tilstandsrapport. Efter indsendelsen af formularen går der højst 24 timer, inden man bliver kontaktet af den bygningssagkyndige om aftale om dato og tid for besigtigelse. Når den bygningssagkyndige ankommer, vil der blive foretaget en byggeteknisk gennemgang af boligen, og der vil blive foretaget en vurdering.

Her har du mulighed for at stille spørgsmål, og den bygningssagkyndige vil fortælle dig, hvad du eventuelt bør være opmærksom på i forhold til et salg. Der vil også være blanketter, du skal udfylde, før alt kan falde på plads, og din tilstandsrapport kan gøres klar.

Modtagelse af rapporten

Du vil modtage din tilstandsrapport inden for 48 timer efter, at eksperterne har været på besøg. Med den i hånden kan du over for sælger vise, hvad ejendommen skønnes at være værd, set med uvildige øjne. Det vil være en stor tryghed for køber at kunne læse den byggetekniske gennemgang og blive godt oplyst om tilstanden på den ejendom, vedkommende måske vil købe.